MATERIALEN

TECHNISCHE KUNSTSTOFFEN

De technische eigenschappen van PE, HMPE, PP, PVC, PA, POM en PETP zorgen ervoor dat ze steeds vaker ingezet worden als vervanging voor de traditionele materialen zoals hout, metaal, aluminium en glas.
De slijtvastheid, chemische resistentie, gewicht, temperatuurbestendigheid, slagvastheid, flexibiliteit en bijvoorbeeld glijeigenschappen, zijn dan bepalend voor de keuze voor kunststof en welk type kunststof. Tevens zijn deze kunststoffen ook leverbaar met eventuele toevoeging (zoals glas, koolstof en MoS2)
En ook in een omgeving waar voedingsmiddelen in contact komen met het materiaal, is de inzet van kunststoffen sterk gegroeid. Er zijn een aantal kunststoffen leverbaar die geleverd kunnen worden met een FG-10/2011 goedkeur en desgewenst met een certificaat.

TRANSPARANTE EN RECLAME KUNSTSTOFFEN

PMMA, PC, PET-G, PVC Schuimplaat, HPL, Aluminium Sandwich Plaat zijn kunststoffen die ingezet kunnen worden in verschillende toepassingen, zoals displays, interieuronderdelen, letters, beschermkappen, reclame uitingen enzovoort.

ADVANCED ENGINEERING PLASTICS

Naast de traditionele industriële kunststoffen zoals HMPE, PA, POM en PETP, zijn er ook meer geavanceerde materialen. Dat zijn de Advanced Engineering Plastics, zoals PTFE, PEEK, PVDF, PEI, PSU, PES, PI, PPS en PPE.
Deze materialen zijn vaak wat duurder, maar verdienen zich als investering nadrukkelijk terug vanwege hun specifieke eigenschappen. Enkele van deze eigenschappen zijn: uitstekende wrijvings- en slijtagegedrag, hoge maatvastheid, goede weerstand tegen stralingen zoals gamma- en X-stralen, goede elektrisch isolerende en diëlektrische eigenschappen.
Dit resulteert bijvoorbeeld in een veel langere levensduur van het tegenloopdeel of een hogere kwaliteit van het eindproduct. Een ander voorbeeld is dat er door extreem goede glijeigenschappen het materiaal geen “stick-slip” gedrag vertoont.

SK TOP ONDERLIJMSTROOK

De SK Top strook dient als onderlijmstrook voor graniet en composiet aanrechtbladen. Door het aanbrengen van de SK Top panelen/stroken onder het oppervlak is het mogelijk om een stevige constructie te creëren wat weinig gewicht toevoegt. De SK Top Onderlijmstrook bestaat PUR met een densiteit van 100 en een Polystyreen toplaag. Verlijming van het Polystyreen met het PUR gebeurt waterdicht met PU lijm.

ADVIES NODIG?

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling: